Out of the Furnace

Christian Bale moet zijn broer redden in Out of the Furnace

RTL 7 - zaterdag 28 januari om 23:00

© Kerry Hayes / Dutch Film Works.
Fabrieksarbeider Russell probeert in de misdaadfilm Out of the Furnace zijn broer Rodney te beschermen, die zichzelf vaak in de nesten werkt.

Hardwerkende fabrieksarbeider Russell (Christian Bale) en zijn jongere broer, veteraan Rodney, wonen in een troosteloos industriestadje in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Out of the Furnace

Rodney gokt met geld dat hij geleend heeft van bareigenaar John Petty (Willem Dafoe), die verschillende soorten illegale wedstrijden organiseert. Helaas verliest hij.

Russell besluit naar Petty toe te gaan om een deel van de Rodney's schuld af te betalen. Hij maakt een afspraak dat hij de rest ook zal terugbetalen.

Als hij onder invloed terugrijdt, rijdt hij een auto aan waardoor de inzittenden overlijden. Russell moet daardoor de gevangenis in.
Na het uitzitten van zijn straf, komt hij er achter dat Rodney zijn schulden probeert af te betalen door mee te doen aan illegale vechtwedstrijden.

Daarvoor laat hij zich in met de meedogenloze organisator en drugsdealer Harlan DeGroat (Woody Harrelson). Als het mis loopt, is het in Out of the Furnace aan Russell om zijn broer uit handen van criminelen te houden.

Christian Bale

Woody Harrelson speelt een naar personage in Out of the Furnace. Hij heeft wel vaker gevaarlijk personage speelt, zoals in Natural Born Killers bijvoorbeeld, maar toch was het nog moeilijker om Harlan DeGroat te spelen.

Nadat het filmen afgerond was, liep Harrelson naar regisseur Scott Cooper toe, omhelsde hem en zei: "Ik wilde nog nooit van mijn leven zo graag van een personage af zijn."

Christian Bale lijkt in ieder geval wel blij te zijn geweest met zijn ervaringen op de set van Scott Cooper. Hij werkte na Out of the Furnace namelijk nog twee keer met de regisseur: met Hostiles (2017) en The Pale Blue Eye die begin dit jaar op Netflix verscheen.

Meer over