The Godfather

The Godfather-Marlon Brando doet een aanbod dat je niet kunt weigeren

Paramount - zaterdag 13 augustus om 20:00

© Paramount Network

Als je het over maffiafilms hebt, heb je het over The Godfather. Goed nieuws dus, want deze film is vanavond vanaf 20:30 uur te zien op Paramount Network.

Regisseur Francis Ford Coppola maakte met dit eerste deel in The Godfather-trilogie – naar de roman van Mario Puzo – de maffiafilm aller maffiafilms.

The Godfather

The Godfather draait om Don Vito Corleone (Marlon Brando), het hoofd van een machtige maffiafamilie die denkt de hele wereld in zijn bezit te hebben. Maar als hij weigert om drugsbaron Virgil Solozzo van bescherming te voorzien, is het kwaad geschied. De beste man beraamt namelijk een aanslag op hem, maar deze mislukt. Voor Don Vito’s zoon Michael (Al Paicno), die in eerste instantie niets met de illegale praktijken van zijn vader te maken wil hebben, is hiermee de maat vol: nu is hij degene die op wraak uit is. En hij stopt niet voordat hij krijgt wat hij wil.

Prijswinnende film

Het is goed mogelijk dat je deze film al een keer of tien hebt gezien. The Godfather staat namelijk niet alleen bekend als een van de beste films ooit gemaakt, ook sleepte het kort na de release zo’n elf Oscar-nominaties in de wacht, waarvan het er drie wist te verzilveren. Toch doet The Godfather: Part II volgens experts hier zeker niet voor onder. In het vervolg is het aan zoon Michael om de leiding op zich te nemen.

The Godfather is vanavond om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Meer zien? The Godfather II volgt op 20 augustus om 19:55 uur en The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone op 27 augustus om 20:00 uur.

Meer over