Hustlers

Jennifer Lopez kleedt mannen uit in Hustlers

NET 5 - donderdag 2 juni om 20:30

© Motion Picture Artwork
Tijdens de economische crisis lopen de stripclubs leeg. Een groep stripteasedanseressen verzint in Hustlers een nieuwe manier om geld te verdienen. Helemaal legaal is dat niet.

In 2015 schreef journalist Jessica Pressler een artikel over stripteasedanseressen in New York die tijdens de economische crisis een nieuwe manier vonden om geld te verdienen.

Hustlers

Hustlers is gebaseerd op dat artikel. De film volgt de jonge stripper Destiny (Constance Wu) en haar ervaren collega Ramona (Jennifer Lopez).

Als de economische crisis in 2008 toeslaat, lopen hun inkomsten terug. Ze verzinnen een nieuwe manier om geld te verdienen: het drogeren en beroven van rijke klanten.

Dat is niet bepaald legaal, maar wel lucratief. Al snel slepen de dames met hun collega's enorme bedragen binnen.

De vele stripteasescènes in de film zullen sommige kijkers afschrikken. Wie daar doorheen kijkt ziet een verhaal over vrouwen die een nieuwe inkomstenstroom zoeken als de oude opdroogt.

De manier waarop ze dat doen is moreel bedenkelijk te noemen. Maar zijn hun slachtoffers – beurshandelaren die de crisis hebben veroorzaakt en daar ongestraft mee zijn weggekomen – niet minstens zo slecht?

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez heeft een paar pittige paaldansscènes in Hustlers. Dat was voor de topfitte 49-jarige actrice nog flink aanpoten.

Ze trainde dik twee maanden lang met een professionele paaldanser. Zo wilde ze ervoor zorgen dat ze al haar scènes in de film kon doen zonder dat er een body double nodig was.

"Je gebruikt er spieren bij waarvan je niet eens wist dat je ze had. En je krijgt blauwe plekken op de gekste plekken", vertelde Lopez over haar paaldanservaringen.

Meer over