Miss Scarlet and the Duke

Nog meer avontuur en romantiek in tweede seizoen Miss Scarlet and the Duke

BBC First - dinsdag 6 september om 21:00

© BBC First
Eliza is terug en vastbesloten om met haar scherpe verstand en goede intuïtie onrecht te bestrijden in Miss Scarlet and the Duke.

In Miss Scarlet and the Duke volgen we de eigenzinnige Eliza Scarlet (Kate Phillips). Ze is de eerste vrouwelijke privédetective in het Victoriaanse Londen van de negentiende eeuw.

The Duke

Na het overlijden van haar vader neemt Eliza zijn detectivebureau over. Ze roept hierbij de hulp in van haar oude vriend William 'The Duke' Wellington (Stuart Martin).

Ondanks hun verleden samen verzet William zich ertegen om Eliza te helpen, waardoor zij op haar beurt aan de slag gaat met zijn onopgeloste zaken. Dat zorgt ervoor dat de twee keer op keer met elkaar in de clinch liggen. Ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar.

Bekijk ook: alles over de hitseries van BBC First

Een echte doorzetter

Eliza heeft het zwaar, want niemand lijkt het te kunnen accepteren dat ze niet wil voldoen aan het standaard plaatje van een getrouwde huisvrouw. Ze zet alles op alles om naam te maken als privédetective in het door mannen gedomineerde wereldje. Door haar doorzettingsvermogen lost ze zelfs de moord op haar eigen vader op.

De laatste strohalm

In het tweede seizoen wordt Eliza aangeklampt door een hopeloze vrouw die op zoek is naar haar vermiste zus. De politie heeft de zaak al onderzocht én gesloten waardoor Eliza haar laatste hoop is. William ziet er helemaal niets in, maar Eliza laat het mysterie niet los. Zullen ze ooit lang genoeg stoppen met ruziën om hun ware gevoelens voor elkaar te ontdekken?

Miss Scarlet and the Duke is vanaf 6 september elke dinsdag om 21:00 uur te zien bij BBC First.

Meer over