Moonraker

Roger Moore gaat als James Bond de ruimte in

RTL 7 - zondag 3 december om 20:00

© https://kommunikation.mediengruppe-rtl.de
James Bond is er wel aan gewend om in exotische oorden te werken, maar zelfs hij fronst in Moonraker de wenkbrauwen. Hij moet namelijk de ruimte in om tegen schurken te vechten.

Vliegtuigen die het ruimteschip Moonraker van de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië vervoeren worden gekaapt. De kapers laten de Boeing 747's met crew en al in zee storten.

Roger Moore

Van de Moonraker ontbreekt ieder spoor. Vandaar dat MI6 geheim agent James Bond (Roger Moore) op de zaak zet. Hij heeft al snel uitgedokterd wie de spaceshuttle gestolen heeft. De dief is niemand minder dan rijkaard miljonair Hugo Drax (Michael Lonsdale), de bouwer van het ruimteschip.

Hij is weinig goeds van plan met zijn creatie. Sterker nog: hij wil er de wereld mee vernietigen. 007 moet dan zien te voorkomen. De even mooie als briljante NASA-wetenschapper Holly Goodhead (Lois Chiles) helpt hem een handje. Dat brengt hen niet alleen naar de ruimte, maar ook naar Londen, Los Angeles, Venetië en Rio de Janeiro. Al met al een aardig tripje.

Moonraker

Moonraker is met afstand de duurste van de eerste elf Bondfilms. Met een budget van zo'n dertig miljoen dollar is de film zelfs bijna even duur als de eerste acht delen bij elkaar.

Producent Albert R. Broccoli vond het allemaal wat te gortig. Hij klaagde dat de openingssequentie van Maurice Binder alleen al meer kostte dan Dr. No, de eerste film met 007.

Meer over