Murder in Provence

Roger Allam slaat aan het speuren in Murder in Provence

NPO 2 - zaterdag 6 april om 22:30

© ITV
Graaf Étienne de Brémont valt van zijn balkon. Iemand heeft hem een zet gegeven, denkt onderzoeksrechter Verlaque. Hij slaat aan het speuren en stuit in deze aflevering van Murder in Provence op een flinke portie familiegeheimen. En: op nog een lijk.

Een dodelijke tuimeling vanaf een balkon zet Verlaque aan het denken. De onderzoeksrechter (Roger Allam) vermoedt namelijk dat iemand zijn oude vriend graaf Étienne een duw heeft gegeven. Hij bijt zich vast in de zaak en komt erachter dat veel mensen iets te winnen hadden bij Étiennes dood. Een deel van het familiechateau bijvoorbeeld.

Roger Allam

Roger Allam valt dankzij Murder in Provence met zijn neus in de boter. Soms bijna letterlijk, vertelt hij aan een Britse mediasite, want zijn personage staat geregeld in de keuken. "Je ziet me geregeld groente hakken of een oester openbreken." Maar schijn bedriegt in de politieserie. " Als acteur moet je nooit echt eten tijdens het filmen. Dan zit je na een paar scènes helemaal vol. En die wijn? Aangelengd pruimensap. Helaas."

Wanneer is Murder in Provence op televisie te zien?

Murder in Provence is iedere zaterdag vanaf 22:29 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2.

Meer over