NCIS lanceert zijn eigen spin-off

CSI en CSI: Miami zijn niet langer de best bekeken dramaseries in Amerika. Die eer valt tegenwoordig te beurt aan NCIS. Het is daarom niet meer dan logisch dat de spin-off van J.A.G. zelf een afgeleide serie de wereld in helpt.

Vanavond bent u dan ook getuige van de geboorte van NCIS: L.A., wanneer Ray Chandler, een geheim agent uit Los Angeles, wordt vermoord in Washington.

Speciale projecten
Gibbs (Mark Harmon) en McGee (Sean Murray) gaan vervolgens naar Californië, waar ze Chandlers collega's ontmoeten van de divisie Speciale Projecten (OPS), een team undercoveragenten van NCIS.

Militaire politie
Gibbs staat daar oog in oog met OPS-directreur Clara Macy (Louise Lombard), die vroeger bij de militaire politie werkte, en met zijn oude marinemaatje G. Callen (Chris O'Donnell), met wie hij in Servië heeft gediend.

LL Cool J
Callen vormt tegenwoordig een duo met ex-Navy Seal Sam Hanna (LL Cool J), die al vroeg in het onderzoek een ontmoeting regelt met de man voor wie Chandler zou werken.

Smerig zaakje
De zaak blijkt echter zo smerig, dat hij niet in deze aflevering kan worden opgelost. Volgende week is het vervolg te zien. Wanneer SBS 6 of Veronica daadwerkelijk NCIS: L.A. gaat uitzenden, is nog niet bekend.

Reageren