Heel Holland bakt

Nederlandse klassiekers uit de oven

NPO 1 - zondag 12 januari om 20:25

© MAX
De bakkers wagen zich aan Nederlandse klassiekers. Ze beginnen met koffiebroodjes en Hollandse koekjes. Voor het spektakelstuk blijven ze nog dichter bij huis. Ze verwerken er een lekkernij uit hun eigen streek in.
In Heel Holland bakt houden Janny en Robèrt hun opdrachten dicht bij huis. De bakkers moeten een product uit hun eigen streek in het spektakelstuk verwerken. De smulpapen komen uit alle windstreken, dus de jury zal een divers palet aan lekkernijen voorgeschoteld krijgen. Dat geldt ook voor de technische opdracht, die aan het spektakelstuk voorafgaat. De kandidaten maken hiervoor Hollandse koekjes. Nederland kent veel brosse klassiekers, zoals stroopwafels, spritsen en speculaas. Kunnen Janny en en Robèrt die ook verwachten? Wat ze wel zeker weten, is dat ze als eerste hun oordeel moeten vellen over een andere Nederlandse klassieker: het koffiebroodje. Voor de signatuuropdracht gaan de kandidaten aan de slag met dit plakkerige baksel van bladerdeeg.

Meer over