Need for Speed

Aaron Paul scheurt in snelle auto's in Need for Speed

RTL 7 - donderdag 22 februari om 22:44

© Entertainment One Benelux.
Het videospel Need for Speed kwam voor het eerst uit in 1994. De racegame bleek een hit en inmiddels zijn er al 25 versies verschenen. In 2014 volgde de film, met in de hoofdrol Aaron Paul.

Twintig jaar na de eerste Need for Speed-game draaide de verfilming in de bioscoop. Net als in de racespellen draait de film om snelle auto’s en spectaculaire races.

Need for Speed

Need for Speed gaat over garagehouder Tobey Marshall (Breaking bad-acteur Aaron Paul). Behalve dat hij goed aan auto's kan sleutelen, kan hij ook op de weg aardig uit de voeten: Tobey is een prima straatracer.

Wanneer zijn bedrijf in financiële problemen komt, laat hij zich door zijn concurrent – snoodaard Dino Brewster (Dominic Cooper) – overhalen om deel te nemen aan een illegale straatrace. De winnaar krijgt een flink geldbedrag. Dat klinkt erg aanlokkelijk voor Tobey, maar de race loopt uit op een ramp. Tijdens de straatrace crasht een deelnemer, met ernstige gevolgen.

Dino verdwijnt, waardoor de autoriteiten Tobey verantwoordelijk houden. Hij belandt, onschuldig, in de gevangenis. Twee jaar later staat hij weer buiten. Hij zint op wraak en wil zijn naam zuiveren.

Aaron Paul

De verfilming van Need for Speed maakt indruk met de spectaculaire racestunts die regisseur Scott Waugh van alle kanten in beeld brengt. Er gaan geruchten over een vervolg dat zich zou afspelen in China, maar daar is nog geen uitsluitsel over.

Waugh had Aaron Paul oorspronkelijk gecast voor de rol van schurk Brewster. Op aanraden van Steven Spielberg kwam hij daarop terug. Spielberg had Paul gezien in Breaking bad en vond dat hij een hoofdrol verdiende.

Meer over