De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek

Zaak Nicky Verstappen vanaf het begin

RTL 4 - zondag 29 november om 21:15

Drie jaar lang liep Ewout Genemans in het diepste geheim mee met het politieteam in de zaak Nicky Verstappen. Over alles wat hij zag maakte hij een documentaire. Het eerste deel is vanavond op tv te zien.

De zaak Nicky Verstappen: achter de schermen bij het politieonderzoek is een unieke inkijk in een recherchezaak, die een kant belicht van een zaak die we allemaal kennen. “De zaak Nicky Verstappen is een heftige zaak, waarbij de ouders jaren hebben gewacht op antwoorden. Ik heb de unieke kans gekregen om de afgelopen jaren de rechercheurs en Officieren van Justitie te volgen in dit intrigerende onderzoek. Zij werkten iedere dag weer gedreven aan deze zaak”, aldus Ewout Genemans, maker van de documentaire.

Ewout Genemans

Ook spreekt Ewout met de tentgenootjes van Nicky. Hij gaat samen met hen en de rechercheurs voor het eerst na ruim 20 jaar terug naar de plek waar hun vriendje uit de tent verdween. Een emotioneel en moeilijk moment: “Het breekt je, dat een van je beste vriendjes gewoon verdwenen is en dood teruggevonden is”, aldus een van de vriendjes van Nicky. 

Deel 1 van de documentaire zie je zondagavond bij RTL 4, deel 2 maandagavond.

Meer over