Non-Stop

Actieheld Liam Neeson gaat vliegen

Veronica - woensdag 24 februari om 22:45

© STUDIOCANAL/Myles Aronowitz ©2013 / Myles Aronowitz / MKNS
Tijdens een vlucht van New York naar Londen ontvangt een overheidsagent lugubere sms'jes. Als hij er niet voor zorgt dat de overheid de afzender 150 miljoen dollar betaalt, zal er iedere twintig minuten een medepassagier sterven.

Vroeger was Bill Marks (Liam Neeson) politieagent. Toen zijn dochtertje overleed, raakte hij aan de drank en verloor hij zijn baan. Tegenwoordig werkt hij als beveiliger voor de luchtvaartautoriteit.

Non-Stop

Door die baan brengt Bill een hoop tijd in vliegtuigen door. Zo vliegt hij in de actiethriller Non-Stop van New York naar Londen.

Als het vliegtuig eenmaal in de lucht hangt, krijgt Bill een nogal vreemd sms'je. Bill moet ervoor zorgen dat de overheid 150 miljoen dollar op een geheime bankrekening stort.

Gebeurt dat niet, dan zal de eiser iedere twintig minuten een medepassagier van Bill vermoorden. De mysterieuzes apper moet dus zelf ook aan boord van het vliegtuig zijn.

Lukt het Bill om hem of haar op tijd te vinden?

Liam Neeson

Non-Stop speelt zich grotendeels aan boord van een vliegtuig af. De set die de filmmakers voor de opnames bouwden, was net een tikkie groter dan een normaal passagiersvliegtuig.

Dat was vooral om ervoor te zorgen dat Liam Neeson niet de hele tijd zou hoeven bukken om zijn hoofd niet te stoten. De Ierse acteur is bijna twee meter lang.

 

Meer over