Not Fade Away

Het bandje van Douglas

SBS 9 - dinsdag 26 mei om 23:05

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Douglas en zijn maten beginnen een bandje. De weg naar succes blijkt een stuk ingewikkelder dan ze vooraf dachten.

Iedereen die als kind weleens met een tennisracket als gitaar voor de spiegel heeft gestaan, weet waar Not Fade Away over gaat. Over die ene grote droom: een bandje beginnen en beroemd worden.

Not Fade Away

Zoals het zusje van hoofdpersoon Douglas (John Magaro) in de voice-over al verklapt, blijft die grote doorbraak voor de meeste bands een droom. Zo ook voor Douglas en zijn maten.

Regisseur en scenarioschrijver David Chase – het brein achter maffiaserie The Sopranos – maakt met Not Fade Away zijn eerste speelfilm.

Hij schetst een knap tijdsbeeld van het New Jersey van de jaren 60. Van de generatiekloof tussen Douglas en zijn ouders tot het gerommel in zijn bandje en de politieke onrust, het komt allemaal voorbij in deze liefdevolle film over Chase’ eigen jeugd.

James Gandolfini

David Chase werkt in Not Fade Away samen met een aantal oude bekenden. James 'Tony Soprano' Gandolfini speelt de vader van Douglas.

Steven Van Zandt had ook een rol in The Sopranos. In deze film acteert hij niet. Hij verzorgt de muziek van de film.

Van Zandt had 10 procent van het totale budget van (de film kostte zo'n twintig mijoen dollar) nodig om de rechten voor alle liedjes die je in de film hoort te regelen.

Gelukkig weet hij zijn weg in de muziekwereld. Steven Van Zandt is al sinds 1975 gitarist in de band van Bruce Springsteen.

 

Meer over