Ocean wreck investigation

Duiken naar boten in nieuwe docuserie

NGC - zondag 28 november om 20:31

© The Walt Disney Company
De eerste aflevering van de nieuwe documentaireserie Ocean Wreak Investigation kijkt onder water bij wrakken van Duitse onderzeeërs. Deze U-boten hadden tot halverwege de Tweede Wereldoorlog vrij spel, maar veranderden daarna van jager in prooi.

Er liggen naar schatting drie miljoen scheepswrakken in de oceanen, van tienduizend jaar oude kano's tot moderne containerschepen. De nieuwe documentaireserie Ocean Wreck Investigation kijkt mee met duikers, onderzoekers en archeologen die de verhalen achter deze wrakken proberen te ontrafelen.

Ocean Wreak Investigation

De eerste aflevering neemt een kijkje bij drie gezonken Duitse onderzeeërs uit de Tweede Wereldoorlog. Maritiem archeoloog Innes McCartney vertelt hoe de UC-66 als eerste Duitse duikboot door een vliegtuig tot zinken werd gebracht, terwijl de U-87 verging in een confrontatie met Canadese oorlogsschepen. Dankzij een rubbercoating was de U-480 bijna onzichtbaar voor sonar, maar het hielp niet tegen zeemijnen. Het schip zonk in 1945 voor de kust van het eiland Wight.

Meer over