De ambities van Jorrit Bergsma

19 januari 2022 10:16 | kijktips | Door Judith Regeling

Goud, zilver en brons heeft Jorrit Bergsma al aan de muur, maar zou hem dat minder ambitieus maken op zijn derde Olympische Spelen? Wilfried de Jong kruipt in deze aflevering van Olympische dromen het hoofd in van de Friese schaatser en maakt een kort portret.

Goud, zilver en brons. Jorrit Bergsma heeft alle olympische medailles al aan de muur hangen. Maar maakt hem dat minder ambitieus op weg naar zijn derde Winterspelen? Vergeet het maar, de fanatieke Fries wil immers altijd winnen.

Wilfried de Jong

Aan het bed van de slapende Bergsma maakt Wilfried de Jong een kort portretje van hem. “Ik fantaseer een beetje wat er in die hoofden omgaat”, zegt De Jong. “De sporters worden niet geïnterviewd en dat vinden de meesten heel fijn, ze hoeven alleen maar te liggen. Sommigen vielen daadwerkelijk bijna in slaap tijdens de opnames.”

Jorrit Bergsma

In het hoofd van Bergsma blikt hij terug op die prachtige plakken in Sotsji en Pyeongchang, mét beelden, en kijkt hij kort vooruit naar Peking. Daar hoopt Bergsma vooral op de massastart te vlammen.

Meer over