Spraakmakend

Oprah interviewt met Meghan en Harry

NET 5 - dinsdag 9 maart om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Oprah Winfrey heeft een openhartig gesprek met Prins Harry en Meghan, de hertog en hertogin van Sussex. Zondag is het interview al uitgezonden in de Verenigde Staten, vandaag kunnen wij het zien.

De meest explosieve uitspraken uit het Meghan en Harry-interview met Oprah

Oprah Winfrey sprak een paar weken geleden met prins Harry en zijn vrouw Meghan. In een intieme setting in de achtertuin van hun huis in Los Angeles vertellen de hertog en hertogin van Sussex uitgebreid over hun leven als royals, hun huwelijk, het ouderschap en natuurlijk hun terugtrekking uit het Britse koningshuis. 

The firm

In de VS is het interview zondag al uitgezonden. Uit fragmenten daarvan blijkt dat de twee geen blad voor de mond nemen. Met name Meghan klapt flink uit de school als het aankomt op de koninklijke familie. Ze stelt onder meer dat ze geen hulp kreeg toen ze suïcidale gedachten had en dat er voor de geborte van zoon Archie door 'een lid' van het Koninklijk huis is geïnformeerd naar de huidskleur van het kind. 

Oprah

Het twee uur durende gesprek is opgedeeld in twee delen. Eerste spreekt Oprah uitgebreid met Meghan en daarna worden zij vergezeld door Harry. Oprah, die bevriend is met het stel, liet al weten dat het een van de betere interviews is die ze in haar leven gedaan heeft. 

Prins Philip

In het Verenigd Koninkrijk is het interview wisselend ontvangen. Veel mensen noemen de timing van het interview misplaatst omdat de opa van Harry, de 99-jarige prins Philip, in het ziekenhuis ligt na een hartoperatie.

Meer over