Over leven

Freek de Jonge opent het nieuwe seizoen van Over Leven

NPO 2 - woensdag 12 juni om 20:25

© HUMAN
Coen Verbraak ontmoet in de eerste aflevering van het derde seizoen van Over Leven Freek de Jonge. De inmiddels tachtigjarige komiek praat over de dood van zijn oude cabaretpartner Bram Vermeulen en over de ongemakken van ouder worden.

Coen Verbraak gaat in het derde seizoen van Over Leven op vertrouwde voet verder. Hij voert gesprekken met bekende Nederlanders waarin leven en dood de rode draad vormen. Een van zijn eerste gasten is Freek de Jonge.

Freek de Jonge

In de jaren 60 vormde hij samen met Bram Vermeulen cabaretduo Neerlands Hoop. De Jonge verloor Vermeulen tweemaal: toen ze professioneel uit elkaar gingen en toen de muzikant en tekstschrijver in 2004 overleed aan een hartstilstand.

Ook binnen zijn eigen familie vielen er verliezen te betreuren: in 1974 stierf zijn amper drie maanden oude zoontje Jork en in 2014 kwam zijn zevenjarige kleindochter Maggie om het leven. De inmiddels tachtigjarige komiek merkt dat de tand des tijds inmiddels ook aan hem knaagt en dat ondermijnt zijn zelfvertrouwen.

Wanneer is Over Leven op televisie te zien?

Deze aflevering van Over Leven zie je op woensdag 12 juni vanaf 20:27 uur bij HUMAN op NPO2.

Meer over