Over mijn lijk

Gelukkiger dan ooit

NPO 1 - woensdag 19 januari om 21:30

© BNNVARA
Deze aflevering in Over mijn lijk: In 2020 kregen zowel de 28-jarige Irene als haar moeder vreselijk nieuws: beiden zijn ongeneeslijk ziek. Ze zoeken samen een grafsteen uit. Voor Patrick is het dubbel feest. Hij viert zijn 32e verjaardag en laat zich dopen.

In 2020 kreeg de 28-jarige Irene net als haar moeder vreselijk nieuws: na jaren geleden schoon te zijn verklaard, was bij beiden kanker uitgezaaid en niet meer te behandelen. In Over mijn lijk zoeken ze samen een grafsteen uit. Waarin ze begraven wordt, weet Irene al. Ze wil een schimmelkist, een uitvinding van TU Delft-onderzoekers die stoffelijke resten versneld omzet in voedingsstoffen voor de natuur. Van haar wilde studentenleven is weinig meer over, maar de Utrechtse is gelukkiger dan ooit. ‘Ik spreek veel met vrienden af en ben nog nooit zo vaak uit eten geweest als in het afgelopen jaar’, schrijft ze op Instagram.

Over mijn lijk

Tim Hofman gaat in deze aflevering ook langs bij Patrick. Voor hem is het dubbel feest: hij viert zijn 32e verjaardag en laat zich dopen.

Meer over