Plan C

Ruben van der Meer moet van zijn schulden af

NPO 3 - zaterdag 4 april om 23:10

© A-Film
Ruben van der Meer speelt de hoofdrol in de speelfilm Plan C. Als de Amsterdamse rechercheur Ronald Plasmeyer heeft hij niet alleen een twijfelachtige reputatie, zijn gokschulden beginnen ook aardig op te lopen.

Het is met die schulden zelfs zo uit de hand gelopen dat Ronald allerlei ongure types achter zich aan krijgt. Een van die types is er eentje om niet mee te sollen: de Chinese onderwereldfiguur Hao.

Plan C

Hao geeft Ronald in Plan C een week de tijd om zijn schulden af te betalen. Lukt hem dat niet, dan moeten zijn ex-vrouw en zijn zoontje eraan geloven.

Gelukkig heeft Ronald een plan om het geld netjes op tijd terug te krijgen. En als je het hem vraagt, is het een geniaal plan.

Het kan eigenlijk niet misgaan: hij wil samen met kruimeldief Gerrit een overval plegen op een illegaal pokertoernooi. Omdat het een illegaal toernooi is, kunnen de slachtoffers niet naar de politie stappen.

En doen ze dat toch: Ronald is zelf de politie. Mooi dus dat er niets met die aangiftes gaat gebeuren.

Of dat plannetje echt zo feilloos is? Je ziet het in Plan C.

Ruben van der Meer

Voor Ruben van der Meer was Plan C de eerste speelfilm waarin hij de hoofdrol speelde. Aan NU.nl vertelde hij tijdens de opnames daar niet gespannen onder te zijn. “Ik wil dit al twintig jaar, dus ik heb me al twintig jaar kunnen voorbereiden. Ik ben er vrij ontspannen onder.”

Plan C ging in maart 2012 in première. Met succes: tijdens het Nederlands Film Festival van dat jaar sleepte de film zeven Gouden Kalf-nominaties binnen.

Ook Ruben van der Meer werd genomineerd, maar hij viel buiten de prijzen. René van 't Hof won de prijs voor de beste mannelijke bijrol en Max Porcelijn voor het beste scenario.

Meer over