Point Break

Point Break: Keanu Reeves infiltreert in surfgroep

Stoere actiefilm waarin undercoveragent Keanu Reeves surfgoeroe Patrick Swayze wil oppakken en ze allerlei halsbrekende stunts uithalen.  

Los Angeles heeft te kampen met een heuse golf aan bankovervallen. Omdat de politie vermoedt dat de daders surfers zijn, gaat de jonge FBI-agent Johnny Utah (Keanu Reeves) undercover in een groep surfers.

Point Break

Daar leert hij surfgoeroe Bodhi (Patrick Swayze), de hoofdverdachte in zijn zaak, kennen en raakt hij besmet met het surfvirus. Naarmate Johnny meer en meer betrokken raakt bij de surfgroep, verdwijnt het onderzoek steeds verder naar de achtergrond.

Anthony Kiedis

Point Break staat bol van de spectaculaire achtervolgingen en surfstunts. Met name Keanu bracht voor de film nogal wat tijd door op de golven. Dat beviel hem zo goed, dat hij tot de dag van vandaag geregeld op zijn surfplank klimt. De oplettende kijker kan overigens ook Red Hot Chili Peppers-frontman Anthony Kiedis spotten. Hij is een van de criminele surfers.

Kathryn Bigelow

Point Break was een van de eerste films van Kathryn Bigelow, die later furore maakte met The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. Ze bewees zich met Point Break als kundig regisseur van de meest fraaie surfscènes, die zelfs onder professionele surfers hoog worden gewaardeerd. Er is inmiddels een remake verschenen, met Edgar Ramírez in de rol van Bodhi en Luke Bracey als Johnny Utah. 

Meer over:

Reageren