Point Break

Keanu Reeves infiltreert in surfgroep in Point Break

RTL 7 - vrijdag 25 augustus om 22:38

© Turner
Stoere actiefilm waarin undercoveragent Keanu Reeves surfgoeroe Patrick Swayze wil oppakken en ze samen allerlei halsbrekende stunts uithalen.

Los Angeles heeft te kampen met een golf aan bankovervallen. Omdat de politie vermoedt dat de daders surfers zijn, gaat de jonge FBI-agent Johnny Utah (Keanu Reeves) undercover in een groep surfers.

Point Break

Daar leert hij surfgoeroe Bodhi (Patrick Swayze) kennen, de hoofdverdachte in zijn zaak. Hij raakt besmet met het surfvirus.

Naarmate Johnny meer en meer betrokken raakt bij de surfgroep, verdwijnt het onderzoek steeds verder naar de achtergrond. Point Break staat bol van de spectaculaire achtervolgingen en surfstunts.

Keanu Reeves

Vooral Keanu Reeves bracht voor Point Break nogal wat tijd door op de golven. Dat beviel hem zo goed, dat hij tot op de dag van vandaag geregeld op zijn surfplank klimt.

De oplettende kijker spot overigens ook Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis. Hij is een van de criminele surfers.

Kathryn Bigelow

Point Break was een van de eerste films van Kathryn Bigelow, die later furore maakte met The Hurt Locker en Zero Dark Thirty. Ze bewees zich met Point Break als kundig regisseur van de fraaie surfscènes, die zelfs onder professionele surfers hoog worden gewaardeerd.

In 2015 verscheen een remake, met Edgar Ramírez in de rol van Bodhi en Luke Bracey als Johnny Utah.

Meer over