Prinses Amalia: Tiener op weg naar de troon

Een bijzonder inkijkje in het leven van Prinses Amalia

NET 5 - maandag 6 december om 20:30

Wie is de jonge vrouw die koningin van Nederland wordt? In Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon schetst Net5 een onthullend portret van onze kroonprinses. Exact een dag voor haar achttiende verjaardag geven diverse bekenden een exclusief inkijkje in haar leven.

Kroonprinses Amalia is de afgelopen weken volop in het nieuws en dat is niet verwonderlijk. Morgen viert de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar achttiende verjaardag.

Met de troon in het vooruitzicht is dit een officieel moment, dat niet zomaar voorbij mag gaan. In dit tv-portret spreekt koningshuisverslaggeefster Sam Hoevenaar met mensen die dicht bij haar staan en doet zij zelf ook een boekje open over Amalia's privéleven.

De jonge jaren van Prinses Amalia

In Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon praat Jan Hoekema, oud-burgermeester van Wassenaar, over zijn ervaringen met het koninklijke gezin. Daarnaast klapt een voormalig persoonsbeveiliger uit de school over wat 24/7 bewaking met een kind doet.

Verder komt ook entertainmentdeskundige Bart Ettekoven, als vader van een schoolgenoot, aan het woord over haar jaren op de Bloemcampschool. Royaltyfotograaf Patrick van Katwijk en modeontwerper Edouard Vermeulen sluiten zich bij dit rijtje aan.

Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon is 'powered' by LINDA. en geproduceerd door Stepping Stone Producties en Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA.

Het tv-portret is vanavond om 20:30 uur te zien bij Net5 en op Kijk.nl

Meer over