PSV trapt Champions League af in en tegen FC Barcelona

14 September 2018 10:45 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© FIFA
PSV is voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League afgereisd naar Camp Nou. Hier nemen de Eindhovenaren het op tegen FC Barcelona. Sterspeler van de Spaanse kampioen is Lionel Messi.

FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hutspur. Lastiger tegenstanders had PSV nauwelijks kunnen treffen in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Goede loting

Desondanks noemt de kersverse PSV-trainer Mark van Bommel het een 'hele mooie, hele zware, maar ook hele goede loting'. Dit heeft alles te maken met de zijn jonge selectie. "Wedstrijden als deze zijn fantastisch voor de ervaring van de jongens", meent Van Bommel. "Camp Nou, San Siro en Wembley; als je in die stadions hebt gespeeld, weet je dat je op hoog niveau gevoetbald hebt. Maar dat het moeilijk wordt, is een understatement."

Luis Suarez

Voor de eerste groepswedstrijd in het lucratieve bekertoernooi zijn de Eindhovenaren afgereisd naar Spanje voor een treffen met het sterrenensemble van FC Barcelona. Onder hen oud-Ajacied Luis Suarez, die in het verleden meerdere goals maakte tegen de Eindhovenaren.

Meer over