Pulp Fiction

Tarantino's meesterwerk Pulp Fiction

Pulp Fiction vertelt het verhaal van een bokser, twee huurmoordenaars en de vrouw van een gangster. Eerst lijken ze niets met elkaar te maken te hebben, maar uiteindelijk blijken hun levens toch met elkaar verweven te zijn.

Jules Winnfield (Samuel L. Jackson) en Vincent Vega (John Travolta) werken voor gangster Marsellus Wallace (Ving Rhames).

Pulp Fiction

Marsellus heeft problemen met Butch (Bruce Willis). Hij is een bokser die zijn afspraak een wedstrijd expres te verliezen niet nakomt.

Tussen de bedrijven door moet Vincent ook een persoonlijk klusje voor Marsellus opknappen. Als de baas weg is, moet Vincent zijn vrouw Mia (Uma Thurman) gezelschap houden.

Dat is slechts een van de vele verhaallijnen in de cultklassieker Pulp Fiction. Meer nog dan door die verschillende verhaallijnen, is de film bekend door de geniale dialogen.

Bekendste voorbeeld: Vincent Vega en Jules Winnfield die uitgebreid keuvelen over de verschillen tussen Amerikaanse en Europese fastfoodrestaurants.

John Travolta

Na zijn doorbraak met films als Saturday Night Fever en Grease raakte de carrière van John Travolta in de jaren 80 en 90 in het slop. Tot Pulp Fiction.

Dankzij zijn rol als de twistende gangster Vincent Vega vond Travolta de weg naar boven. Wat heet: zijn optreden leverde hem een Oscarnominatie op.

Naast die voor John Travolta haalde Pulp Fiction nog zes nominaties binnen. Samuel L. Jackson en Uma Thurman kregen bijvoorbeeld ook een nominatie.

De enigen die hun nominatie ook echt wisten te verzilveren waren scenarioschrijvers Quentin Tarantino en Roger Avary.

Meer over: