Rambo: First Blood Part II

Sylvester Stallone gaat als Rambo terug naar Vietnam

Veronica - vrijdag 29 juli om 20:30

In First Blood nam John Rambo het in zijn eentje op tegen een hele politiemacht. Dat liep niet helemaal goed af: Rambo belandde in de cel.

Daar zit hij aan het begin van dit vervolg nog, maar lang gaat dat niet duren.

Rambo: First Blood Part II

Het leger plukt John Rambo (Sylvester Stallone) in Rambo: First Blood Part II uit de gevangenis. Kolonel Trautman (Richard Crenna) heeft een opdracht voor hem.

Rambo moet terug naar Vietnam om een paar Amerikaanse krijgsgevangenen op te sporen en te bevrijden. Als hem dat lukt, is hij voortaan een vrij man.

Het leger dropt Rambo per parachute in de Vietnamese jungle. Omdat de landing niet helemaal zo gaat als gehoopt, verliest hij het grootste deel van zijn uitrusting.

Met alleen zijn messen en zijn pijl en boog gaat hij op pad. Kan hij met die karige uitrusting alle krijgsgevangenen – en zichzelf – veilig uit de jungle krijgen?

Sylvester Stallone

Sylvester Stallone trainde hard voor zijn rol in Rambo: First Blood Part II. Acht maanden lang beulde hij zichzelf vier uur per dag af.

Daarnaast deed hij een cursus die Amerikaanse SWAT-teams ook doen. Ook leerde hij boogschieten en deed hij survivaltraining.

Oorspronkelijk zou Dolph Lundgren de Russische kolonel Podovsky spelen. Tot Stallone zich realiseerde dat Lundgren in Rocky IV ook al zijn tegenspeler zou zijn.

Sly kocht het contract van de Zweedse spierbonk af. De rol van Podovsky ging uiteindelijk naar Steven Berkoff.

Meer over