Risky Business: Tom Cruise danst in zijn onderbroek

15 november 2018 16:30 | kijktips | Door Televizier

© Turner

Tom Cruise was zelf nog maar een broekie toen hij in Risky Business stond te dansen in zijn onderbroek. Prompt groeide hij uit tot een ster van wereldformaat. Of Cruise zijn succes aan dat dansje te danken heeft durven we niet te zeggen, maar het zal allicht geholpen hebben.

Joel (Tom Cruise) groeit op in een buitenwijk van Chicago. Zijn ouders zitten niet bepaald krap bij kas. Er staan drie auto's op de oprit: de auto voor het hele gezin, het boodschappenautootje van moeders en de Porsche van Joels vader.

Risky Business

Als zijn ouders samen op vakantie gaan, heeft Joel het huis een tijdje voor zichzelf. Hij neemt het er flink van: de muziek gaat op vol volume aan, Joel danst in zijn onderbroek door het huis en hij belt een sekslijn. En waarom zou hij niet een ritje in pa's Porsche maken? Daar merkt die ouwe baas toch niks van...

Behalve dan dat Joel het scheurijzer prompt de plomp in rijdt. Weg Porsche. En nu? 

Daar weet Lana (Rebecca De Mornay), het hoertje dat Joel via de sekslijn heeft opgesnord, wel een oplossing voor.

Lana en Joel turnen het huis van Joels ouders tijdelijk om tot bordeel. Met de centen die ze daarmee verdienen, kunnen ze de uit het meer geviste Porsche zo laten opknappen dat pa er niks van zal merken.

Concurrentie

Tom Cruise kreeg de hoofdrol in Risky Business. Bij de audities voor die rol had hij stevige concurrentie: John Cusack, Nicholas Cage, Michael J. Fox, Tom Hanks en Sean Penn aasden ook op de rol.

Rebecca De Mornay moest tijdens haar audities onder meer afrekenen met Sharon Stone.

Meer over