RTL 7 Darts: Grand Slam of Darts

De laatste kwartfinales van de Grand Slam of Darts

RTL 7 - zaterdag 20 november om 19:50

© EPA / Sean Dempsey
Welke vier darters strijden zondag op de finaledag van de Grand Slam of Darts om de titel? Deze laatste kwartfinales geven het antwoord op die vraag. De beste vier van het toernooi verzekeren zich van 40.000 pond.

De afgelopen dagen streden de beste darters van de wereld - waaronder onze eigen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld - voor een plekje in de volgende ronde. Na de groepswedstrijden en de overige rondes kunnen de overgebleven darters zich opmaken voor de laatste kwartfinales. Wie haalt het en wie ziet die 125.000 pond aan zijn neus voorbijgaan?

Raymond van Barneveld

Nou, Raymond van Barneveld haalt het in ieder geval niet. De dart-veteraan werd dinsdag in de groepsfase van de Grand Slam of Darts al uitgeschakeld. De Nederlander verloor in een spannend eindduel met 5-2 van Gary Anderson en eindigde daardoor als derde in de groep, vlak achter Anderson en Michael Smith die eerder op de avond al als winnaar uit Groep H doorstroomde.

Michael van Gerwen

Wie nog wel in de race is, is Michael van Gerwen. Na een spannende achtste finale waarin hij nipt wist te winnen van Anderson, moet hij deze zaterdag aantreden tegen Michael Smith. Deze huidige nummer tien van de wereld won deze week met 10-5 van Joe Cullen.

 

Meer over