RTL 7 Darts

WK-droom Michael van Gerwen spat uiteen na coronabesmetting

RTL 7 - dinsdag 28 december om 19:53

© EPA / Sean Dempsey
Het WK Darts in Alexandria Palace in Londen is sinds 15 december in volle gang. Diverse darters hebben hun pijltjes al noodgedwongen neergelegd, dus nu is het tijd voor de derde ronde.

Gaat het Michael van Gerwen lukken om door te stoten naar de volgende ronde? Dat was de hele dag door de belangrijkste vraag van de dag. Maar helaas, zijn WK-droom is kort voor aanvang bruut uiteen gestort doordat de drievoudig wereldkampioen positief testte. Iets dat al te verwachten was nadat Vincent van der Voort, Michaels trainingsmaatje en goede vriend, al positief testte.

Vincent van der Voort

Vincent had er vooraf zelf al een hard hoofd in. "Of ik me nu zorgen maak om Michael? Natuurlijk", vertelde hij in gesprek met RTL7. "Vanaf het moment dat ik positief testte, heb ik tegen hem gezegd dat hij totaal niet meer bij mij in de buurt mag komen. Tot nu toe was de uitslag steeds negatief bij testen. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, is gebleken." En aan dat laatste is geen woord gelogen: voor zowel Vincent als Michael zit het WK erop.

Het speelschema van vandaag

Derde ronde (best of 7 sets)

  • Steve Lennon - Mervyn King 
  • Ryan Searle - Danny Noppert 
  • Joe Cullen - Martijn Kleermaker

Vanaf 20.00 uur:

Derde ronde (best of 7 sets)

  • Rob Cross - Daryl Gurney
  • Peter Wright - Damon Heta
  • N.V.T. - Michael van Gerwen - Chris Dobey

Meer over