RTL 7 Darts

Het WK Darts 2022 gaat onverminderd door

RTL 7 - donderdag 30 december om 19:53

© EPA / Sean Dempsey
Wie haalt de kwartfinale en wie moet vlak voor oudjaar toch richting huis? Ook woensdag strijden diverse darters, waaronder Nederlander Martijn Kleermaker, voor een plek in de volgende ronde. Als ze natuurlijk geen corona oplopen.

Het WK Darts 2022 lijkt namelijk overschaduwd te worden door coronabesmettingen. Menig darter bleek tijdens of vlak na de competitie besmet te zijn met het virus: Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Michael van Gerwen en sinds gisteren ook Danny Noppert en Dave Chisnall.

Martijn Kleermaker

Mede daardoor (en door het verlies van Dirk van Duijvenbode) strijdt er nog maar slechts éen Nederlander mee om de eindoverwinning, als de organisatie niet besluit om gehoor te geven aan de reacties om het evenement uit te stellen. Doen ze dat niet, is Martijn Kleermaker de man die het moet gaan doen voor Nederland. Hij neemt het vanmiddag op tegen James Wade, de nummer vier van de wereld. In de vorige ronde kreeg hij een bye nadat Vincent van der Voort zich noodgedwongen moest terugtrekken. Ook is het de beurt aan Peter Wright. 'Snakebite' neemt het op tegen Ryan Searle.

Speelschema

Het schema van vandaag ziet er als volgt uit

Vanaf 13.30 uur:

  • Raymond Smith - Mervyn King
  • Alan Soutar - Callan Rydz
  • Chris Dobey - Luke Humphries

Vanaf 20.00 uur:

  • James Wade - Martijn Kleermaker
  • Gary Anderson - Rob Cross
  • Peter Wright - Ryan Searle

Meer over