RTL Boulevard

RTL Boulevard volledig in het teken van de Oscars

RTL 4 - maandag 28 maart om 18:35

© Robyn Beck / AFP
Afgelopen nacht zijn in Los Angeles de belangrijkste jaarlijkse filmprijzen uitgereikt: de Oscars. RTL Boulevard blikt daarom terug op de prestigieuze prijzenregen. Welke sterren gingen naar huis met een beeldje?

Vannacht zijn in filmwalhalla Hollywood voor de 94e keer de Oscars uitgereikt. In RTL Boulevard een uitgebreide terugblik op de winnaars, de verliezers en de gasten op de rode loper.

Oscars 2022

Grote kans dat westerndrama The Power of the Dog en sciencefictionfilm Dune in de prijzen zijn gevallen, met respectievelijk twaalf en tien nominaties. De films wonnen twee weken geleden ook de belangrijkste BAFTA's., graadmeter voor de Oscars. Toch moeten we de rest ook niet onderschatten. Ook de remake van musicalklassieker West Side Story en het biografische drama Belfast prijkten zeven keer op de nominatielijst. 

Amy Schumer

Voor het eerst in de rijke geschiedenis presenteerden maar liefst drie vrouwen de Academy Awards. De actrices/comedians Regina Hall, Amy Schumer en Wanda Sykes namen de honneurs waar. ‘And the Oscar goes to...’

Meer over