Runner Runner

Justin Timberlake pokert zich in de problemen

SBS 9 - donderdag 19 maart om 20:30

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Justin Timberlake speelt een student die al zijn spaargeld verliest bij het pokeren. Hij besluit verhaal te gaan halen bij de eigenaar van de pokerwebsite, in Costa Rica. 

Student Richie (Justin Timberlake) verliest al zijn spaargeld bij het pokeren. Hij is woest. Ten einde raad reist hij naar Costa Rica om verhaal te halen bij Ivan Block (Ben Affleck), de eigenaar van de pokerwebsite.

Runner Runner

En dan neemt de thriller Runner Runner een verrassende wending. Waar je zou verwachten dat er een kat-en-muisspel volgt waarbij Richie achter de oplichter aangaat, blijkt Block wel wat te zien in het (poker)talent van Richie.

Hij biedt hem een baan aan. Richie blij, Block blij en ze leefden nog lang en gelukkig. Mooi toch?

Maar schijn bedriegt, opnieuw. Richie geniet volop van zijn luxeleventje in Costa Rica, tot hij de FBI achter zich aan krijgt.

En hoe zit het nu precies met de nobele bedoelingen van pokerbaas Block? En met de mysterieuze Rebecca (Gemma Arterton)?

Gemma Arterton

Gemma Arterton was achteraf helemaal niet blij met haar rol in Runner Runner. Ze dacht er na de film zelfs over na om te stoppen met acteren.

"Dit was gewoon niet de goede film voor mij. Het is niet het soort film waar ik plezier aan beleef, niet bij het maken en niet bij het kijken," zei de actrice tegen Entertainment Weekly.

"Er waren moment dat ik dacht: 'Ik ben gaan acteren vanwege regisseurs als Michael Haneke en Lars Von Trier en nu maak ik actiefilms.' Daardoor besefte ik dat dat niets voor mij was. Daarom besloot ik om weer meer in het theater te gaan staan."

Meer over