Sergio & Axel: Van de kaart

Schapentestikels en worstenbroodjes

Sergio Herman is dól op worstenbroodjes. In Libanon moet hij daarvoor naar de slager én de bakker. Samen met Axel eet hij de lekkerste geitenkaas ooit en ontbijt hij met schapentestikels en ‘schapenkontvet’.

In Libanon krijgen Sergio Herman en Axel Daeseleire schapentestikels en 'schapenkontvet' voorgeschoteld. Likken ze hun vingers erbij af of laten de mannen dit onderdeel van de Libanese keuken toch even aan zich voorbijgaan? Die keuken kenmerkt zich vooral door de vele kruiden en de verse groenten die worden gebruikt, zoals de twee ontdekken in Sergio & Axel: Van de kaart.

Sfiha Baalbakiye

Herman is helemaal weg van een andere specialiteit, de ‘Sfiha Baalbakiye’, een soort worstenbroodje. Een deel van het genot is het werk dat hij ervoor moet doen. De liefhebber koopt eerst zelf het vlees bij de slager en loopt vervolgens naar de bakker, die er een worstenbroodje van maakt. Op een geitenboerderij in de bergen proeven Herman en zijn compagnon de lekkerste geitenkaas ooit.

Meer over: