Secrets of the zoo: Tampa

National Geographic komt met eigen variant op Het Echte Leven in de Dierentuin

NGC - maandag 1 mei om 16:15

© Disney
De geboorte van een zuidelijke witte neushoorn zorgt in deze eerste aflevering van Secrets of the Zoo: Tampa voor vreugde in de dierentuin van het Amerikaanse Tampa in Florida. De zuidelijke witte neushoorn is namelijk een bedreigde diersoort.

Een groep wolven is een roedel en een groep schapen een kudde. Een groep neushoorns heet in het Engels een ‘crash’. In de dierentuin van Tampa in het Amerikaanse Florida ontstaat langzaam maar zeker weer een ‘crash’ nu er een zuidelijke witte neushoorn wordt geboren.

Secrets of the Zoo: Tampa

In deze eerste aflevering van een nieuw seizoen Secrets of the Zoo: Tampa is het heugelijke moment te zien. De dierentuin viert de geboorte van dit dier. Het is een belangrijke gebeurtenis, want de zuidelijke witte neushoorn is een bedreigde diersoort.

Dierentuin

Verderop in de dierentuin komen er vijf nieuwe bewoners bij. Het zijn mantelbavianen die het primatenteam komen versterken. Aan hun grijze mantel is af te lezen hoe oud een mannetje is. Hoe meer haar de aap heeft, hoe jonger het beest is.

Meer over