Moto GP: GP van Valencia

Seizoensontknoping in de MotoGP!

Ziggo Sport - vrijdag 4 november om 08:55

© Ziggo Sport
Wat een seizoen is het geweest! Met een voorsprong van 91 punten op de concurrentie leek niets een tweede MotoGP-wereldtitel op rij voor Fabio Quartararo in de weg te staan. Maar uitgerekend op het TT Circuit in Assen werd de ommekeer ingezet, met Francesco Bagnaia in de hoofdrol.

De Ducati-Italiaan won met overmacht en zag Quartararo al vroeg in de race onderuitgaan. Het bleek de basis voor een inhaalslag en met nog één race in Valencia op de rol is het Bagnaia die met 23 punten voorsprong op poleposition ligt voor de wereldtitel MotoGP.

De ontknoping van de MotoGP zie je dit hele weekend LIVE op Ziggo Sport (kanaal 14 & Select)

De laatste winnaar in Valencia? ‘Pecco’ Bagnaia! De man die dit weekend voor vuurwerk kan zorgen was vorig seizoen ook al de beste in het oosten van Spanje. Destijds eindigde naaste concurrent Quartararo op P5, maar die had inmiddels het kampioenschap al op zijn naam geschreven en kon rustig zijn rondjes rijden over het Circuit Ricardo Tormo.

Ook de strijd om plek drie is nog ongemeen spannend. Aleix Espargaró en Enea Bastianini staan slechts één punt van elkaar af en zullen allebei gebrand zijn op die podiumplek en bijbehorende bonus. Maar de echte vraag luidt toch echt: wie kroont zich dit weekend tot de (nieuwe) wereldkampioen?

Meer over