Ivan Milat: Backpacker Murderer

De huiveringwekkende zoektocht naar 20 vermiste backpackers bij Crime + Investigation

Crime + Inv. - dinsdag 17 augustus om 21:00

© Lana-Van-Sloten@discovery.com

Een jaar na de dood van seriemoordenaar Ivan Milat, lijkt hij nog veel meer doden op zijn geweten te hebben. Crime + Investigation volgt in Ivan Milat: Backpacker Murderer de zoektocht naar het lot van zeker 20 jonge mensen in Australië.

De Australische Karen Rowland was pas 20 jaar toen haar lichaam levenloos werd aangetroffen in de bossen rond het Canberra. De vrouw, zwanger van haar eerste kind, raakte drie maanden daarvoor vermist nadat ze zonder benzine kwam te staan. Haar dood werd een mysterie, en nu, 50 jaar later, is er nog altijd geen moordenaar opgepakt.

Het lot van Karen lijkt veel op dat van zo’n 20 andere jonge mensen, waaronder veel buitenlandse backpackers, die om verschillende redenen in die omgeving vertoefden, maar dood werden teruggevonden. De zaken werden nooit opgelost. 

Ivan Milat 

Toch lijkt er nu een oplossing in zicht. Een jaar na de dood van Ivan Milat, een Australische seriemoordenaar die bekend staat als de The Backpacker Killer, denkt een team van experts dat Milat ook verantwoordelijk zou kunnen zijn voor meer dan de 7 moorden waarvoor hij veroordeeld is. Het belangrijkste criminele onderzoeksteam van Australië zet nu alles op alles om te bewijzen dat Milat schuldig is aan de dood van de 20 andere jongeren.

De documentaireserie Ivan Milat: Backpacker Murderer van Crime + Investigation volgt de ontwikkelingen op de voet. Lukt het om exact 50 jaar na de dood van Karen Rowland, wat Milats eerste slachtoffer zou kunnen zijn geweest, eindelijk duidelijkheid te geven aan de vele families die in onzekerheid leven?

Ivan Milat: Backpacker Murderer zie je vanaf 17 augustus, iedere dinsdag om 21.00 uur.

Meer over