Shrek Forever After

Shrek wil het stinkende moeras terug in Shrek Forever After

Paramount - woensdag 4 januari om 20:30

© DreamWorks
Shrek mist in de ultieme animatiefilm Shrek Forever After de stank, rust en eenzaamheid van het moeras. Het leven van de koning bestaat sinds hij vader is geworden namelijk vooral uit poepluiers, huilende kinderen en verantwoordelijkheid. Hij heeft er alles voor over om zich één dag weer een echte oger te voelen.

In het vierde deel van Shrek doet de groene oger zaken met de verkeerde. Hij wil zich weer eens echt oger voelen, in plaats van koning. Het vriendelijke monster sluit een deal met Repelsteeltje.

Shrek Forever After

Dit sluwe sprookjesfiguur regelt voor hem dat hij een hele dag kan ontsnappen aan zijn leven als koning. Hiervoor moet hij wel even een contract ondertekenen.

Zodra Shrek het contract ondertekent, verandert alles. Hij belandt in een andere tijd, zijn vrienden kennen hem niet meer en zijn geliefde prinses Fiona wil niks van hem weten. En de Gelaarsde Kat is nogal dik geworden.

Shrek kan de betovering van het nare contract alleen verbreken als hij voor twaalf uur een kus krijgt van Fiona. Maar dat is niet zo simpel…

Foutje

In het derde deel van Shrek kwam Repelsteeltje al even voorbij. Waarschijnlijk waren de makers toen nog niet van plan hem in de vierde film zo’n grote rol te geven. Hij zag er in Shrek the Third namelijk heel anders uit.

Daar had hij een brede hoed, een baard, snor en bakkebaarden. Zelfs zijn gezicht lijkt niet meer op de eerste versie en bovendien spreekt een andere acteur zijn stem in.

Meer over