Snitch

Dwayne Johnson gaat undercover

RTL 7 - donderdag 14 januari om 20:29

© © 2012 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved. / Steve Dietl / MKNS
De zoon van John Matthews (Dwayne Johnson) draait in Snitch de bak in voor drugshandel, tenzij hij een stel criminelen verlinkt. Omdat hij dat niet durft, gaat John het vuile werk opknappen.

John Matthews (Dwayne Johnson) heeft al een tijdje geen contact meer met zijn zoon Jason. Dat verandert na een telefoontje van zijn ex-vrouw Sylvie (Melina Kanakaredes).

Snitch

Zij vertelt John dat Jason (Rafi Gavron) is opgepakt. Hij moet tien jaar de cel in wegens drugssmokkel.

John vindt die straf veel te hoog: volgens hem is Jason niet meer dan een ordinaire drugsrunner. De criminelen voor wie Jason werkt zijn degenen die de zware straffen verdienen.

Maar ja, dan moet de politie wel weten wie dat zijn. Als Jason zijn bazen niet durft te verlinken, doet bouwvakker John de politie een voorstel.

Hij gaat undercover in de onderwereld om de belangrijkste drugsdealers te ontmaskeren. Als de politie die informatie heeft, krijgt Jason strafvermindering.

Maar kan een eenvoudige bouwvakker zich redden in de wereld van drugshandel en intimidatie? Je ziet het in Snitch.

Dwayne Johnson

Ex-worstelaar Dwayne Johnson is een behoorlijk sterke kerel. Toch krijgt hij in Snitch een aantal rake klappen.

Zelfs een spierbundel als The Rock is in deze film niet opgewassen tegen vier of meer tegenstanders. Dat kon de filmcritici wel bekoren: recensenten noemden zijn hoofdrol in Snitch Johnsons beste acteerprestatie tot dan toe.

Meer over