Snow White and the Huntsman

Sneeuwwitje krijgt een make-over

Snow White and the Huntsman vertelt het verhaal van Sneeuwwitje op een andere manier dan we gewend zijn. De film is bijvoorbeeld een tikkie duisterder dan de vrolijke Disneyklassieker Snow White and the Seven Dwarfs.

De basis van het verhaal blijft wel hetzelfde. Je ziet Sneeuwwitje, haar boze stiefmoeder en een jager. En ook de zeven dwergen komen voorbij.

Snow White and the Huntsman

Koningin Ravenna (Charlize Theron) is als de dood dat het volk vindt dat haar stiefdochter Sneeuwwitje (Kristen Stewart) de mooiste van het land is. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Om ervoor te zorgen dat ze zelf de mooiste is en blijft, wil Ravenna haar stiefdochter uit de weg laten ruimen. Daar huurt ze jager Eric (Chris Hemsworth) voor in.

Maar Eric voert in Snow White and the Huntsman zijn taak niet uit. Sterker nog: Sneeuwwitje windt de stoere jager om haar vinger.

Ze weet hem zelfs zover te krijgen dat hij in opstand komt tegen Ravenna. Die opstand bestaat niet alleen uit jager Eric en prinses Sneeuwwitje: ze krijgen hulp van een prins (Sam Claflin) en zeven koddige dwergen.

Kirsten Stewart

Snow White and the Huntsman kostte regisseur Rupert Sanders zijn huwelijk met model Liberty Ross. Sanders knoopte op de set een affaire aan met hoofdrolspeelster Kristen Stewart, die op dat moment nog een relatie had met Robert Pattinson.

De affaire lekte uit toen er intieme foto's van de twee opdoken. Het schandaal werd breed uitgemeten in de pers.

Die publiciteit deed de film geen kwaad: Sneeuwwitje 2.0 bracht bijna 400 miljoen dollar op. Een vervolg kon dus niet uitblijven.

In dat vervolg, The Huntsman: Winter's War uit 2016was door die affaire geen plek meer voor Sneeuwwitje. Ook regisseur Rupert Sanders moest het veld ruimen. Cedric Nicolas-Troyan nam zijn plek over.

Meer over:

Reageren