Soof

Lies Visschedijk ontsnapt aan de dagelijkse sleur

RTL 8 - maandag 12 september om 20:28

Soof nadert de veertig en heeft alles wat ze ooit wilde: een lieve man, drie leuke kinderen, een knus huis en een klein cateringbedrijfje. Maar is dat echt alles wat het leven voor haar in petto heeft?

Soof is getrouwd met Kasper (Fedja van Huêt), maar er beginnen wat scheurtjes in hun huwelijk te komen. Kasper is alleen maar bezig met zijn werk, hun drie kinderen vreten tijd en energie en Soofs cateringbedrijfje komt niet helemaal van de grond.

Lies Visschedijk

Als Soof (Lies Visschedijk) een diner organiseert en daar de knappe choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt, staat haar wereld op zijn kop. Jim geeft haar het gevoel dat ze bijzonder is.

Dat gevoel heeft ze al jaren niet meer gehad. Dat Jim niet net als Kasper de hele tijd vraagt wie de kinderen deze keer naar hockey brengt, maakt hem er zo mogelijk nóg aantrekkelijker op.

Is Kasper nog wel de man waar Soof vroeger op is gevallen?

Soof

Die vraag speelt eigenlijk continu door haar hoofd. Als Soof het tuinhuisje wil laten ombouwen tot professionele keuken, maar ook als ze ziet dat Kasper de knappe blondine Bob (Chantal Janzen) wél de aandacht geeft die zij zo mist.

Hoe meer grip Soof probeert te krijgen op de situatie, hoe meer haar leven lijkt te ontsporen.

Soof is gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman, die overigens zelf ook een klein rolletje speelt in de film. Ze is te zien in de dansscène aan het einde.

Meer over