Edge of Darkness

Mel Gibson neemt wraak in actiefilm Edge of Darkness

RTL 7 - zondag 19 maart om 20:00

© Warner
De dochter van rechercheur Thomas Craven wordt in de film Edge of Darkness vlak voor zijn huis vermoord. Hij gaat op zoek naar de daders.

Thomas Craven (Mel Gibson) werkt al jaren op de afdeling moordzaken van de Bostonse politie. In die tijd heeft hij behoorlijk wat vijanden gemaakt.

Edge of Darkness

Vandaar dat mensen denken dat de kogel die zijn dochter Emma doodt eigenlijk voor Thomas bestemd was. Thomas heeft daar in Edge of Darkness zijn twijfels bij.

Als hij een pistool in het nachtkastje van zijn dochter vindt, weet hij het zeker: hier is meer aan de hand. Maar wie zou zijn dochter iets willen aandoen?

Om dat uit te vinden, verdiept Thomas zich in het activistenwereldje waarin Emma actief was. Zo ontdekt hij dat ze een grote doofpotaffaire op het spoor was.

Thomas pluist alles nog verder uit om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor haar dood. Hierbij schuwt hij geweld niet.

Mel Gibson

Zijn rol in Edge of Darkness was voor Mel Gibson zijn eerste hoofdrol in jaren. Tussen deze film en zijn vorige hoofdrol, die in Signs uit 2002, zit maar liefst acht jaar.

In die tijd heeft Gibson niet stilgezeten. Hij regisseerde twee films: The Passion of the Christ en Apocalypto.

Edge of Darkness-regisseur Martin Campbell hakte al eerder met dit bijltje. Hij regisseerde de miniserie uit 1985 waarop deze film is gebaseerd.

Meer over