Spectre

Op schurkenjacht met Daniel Craig in Spectre

RTL 7 - maandag 18 december om 20:27

© https://kommunikation.mediengruppe-rtl.de
James Bond gaat op zoek naar de leider van misdaadorganisatie Spectre. Zou het kunnen dat hij een verleden deelt met dit sinistere heerschap?

Hoe houd je na vijftig jaar en 23 films James Bond nog fris? Hoe kun je iets nieuws doen met de bekendste geheim agent ter wereld zonder trouwe fans voor het hoofd te stoten?

Spectre

Vragen waar regisseur Sam Mendes voor Spectre een antwoord op moest vinden. Daar is hij aardig in geslaagd.

De film is een mix van alles wat 007 groot heeft gemaakt. Exotische locaties, grootse actiescènes en achtervolgingen, de gadgets van Q, zelfs de gevatte oneliners zijn terug van weggeweest.

In zijn vierde Bondfilm lijkt Daniel Craig de ideale balans te hebben gevonden tussen zijn serieuzere Bond en de humor die bijvoorbeeld Roger Moore in de rol legde.

Het verhaal is als vanouds simpel: James Bond gaat op aanwijzing van wijlen M op zoek naar de baas van misdaadorganisatie Spectre.

Het gaat er dan ook vooral om hóé 007 dat doet. De openingsscène lost alle hooggespannen verwachtingen al ruimschoots in.

Monica Bellucci

Tijdens de opnames van Spectre was Monica Bellucci 51. Daarmee is ze de oudste Bondgirl ooit. Regisseur Sam Mendes noemt haar dan ook liever een Bond woman of Bond lady.

Het was voor Bellucci niet de eerste keer dat ze auditie deed voor een rol als Bondgirl. In 1997 kaapte Teri Hatcher de rol van Paris Carver in Tomorrow Never Dies voor haar neus weg.

Toen de producenten haar benaderden voor een rol in Spectre, dacht de actrice dat ze haar zouden vragen om de nieuwe M te spelen. Dat ze het nog tot Bond lady zou schoppen, had ze niet meer verwacht.

Meer over