Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries

Kinderen Peter R. de Vries blikken terug

RTL 4 - maandag 27 december om 20:30

© RTL
Op 6 juli 2021 werd Peter R. de Vries neergeschoten. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen. Ewout Genemans blikt in deze bijzonder openhartig documentaire met De Vries’ kinderen Kelly en Royce terug op deze zwarte periode.

6 juli 2021 is een gitzwarte dag in het leven van Kelly en Royce de Vries. Het is de dag waarop hun vader, misdaadjournalist Peter R. de Vries, werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam. Negen dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Peter R. de Vries

Ewout Genemans blikt in de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries samen met de twee terug op deze periode, maar kijkt ook met hen naar de toekomst. “Peter laat een gat achter dat niet gevuld kan worden. Toch zien we hoe zijn kinderen dit zo goed mogelijk proberen te doen”, zegt Genemans. “Zo is Kelly voorzitter geworden van stichting De Gouden Tip en staat Royce de familie van de vermoorde Nicky Verstappen bij. Ik ben diep onder de indruk van de kracht van de familie.”

Meer over