Studio sport

Iserbyt wil titel prolongeren tijdens EK Veldrijden

NPO 1 - zondag 7 november om 13:10

© ANP / Vincent Jannink
Eli Iserbyt is in Drenthe om zijn Europese titel veldrijden te verdedigen tijdens het EK Veldrijden. De Belg maakt dit seizoen een extreem sterke indruk en liet al van zich horen tijdens de Amerikaanse crosses. Wie houdt hem van titelprolongatie?

Toppers als Mathieu van der Poel en Wout van Aert laten zich voorlopig nog niet zien in de modder, maar toch kent het EK Veldrijden een prima deelnemersveld. De regerend Europees kampioen Eli Iserbyt meldt zich op de Drentse VAM-berg om zijn titel te verdedigen.

Eli Iserbyt

Het parcours kent relatief veel klimkilometers en daar is de Belg wel blij mee. "Het loopt er iets meer bergop en dat heb ik graag. Ik hoop wel op relatief droge omstandigheden, zodat ik echt mijn klimpower kwijt kan", vertelde hij aan CyclingOnline.nl. Iserbyt liet dit seizoen zien dat hij al vroeg in vorm is: in de Verenigde Staten won hij twee van de drie crosses. In Fayetteville nam hij genoegen met een tweede plaats achter zijn landgenoot - en concurrent tijdens het EK - Quinten Hermans.

Meer over