The Beach

Leonardo DiCaprio zoekt het paradijs in zomerse avonturenfilm The Beach

NET 5 - vrijdag 19 mei om 20:30

© Twentieth Century Fox. - Foto: Peter Mountain.
In The Beach speelt Leonardo DiCaprio een backpacker die in Thailand op zoek gaat naar een paradijselijk strand.

Richard (Leonardo DiCaprio) is aan het backpacken in Thailand. In een armoedig verblijf in Bangkok ontmoet hij de doorgedraaide Brit Daffy. Deze vertelt hem een wonderbaarlijk verhaal over een aards paradijs: een strand waar geen toeristen te vinden zijn omdat bijna niemand van het bestaan af weet.

The Beach

Een dag later pleegt Daffy zelfmoord. Als Richard een kaart vindt die hem de weg naar het geheime eiland wijst, gaat hij op zoek naar The Beach. Hij neemt twee mensen mee: het Franse stel Étienne (Guillaume Canet) en Françoise (Virginie Ledoyen).

De drie vinden het eiland, dat op het eerste gezicht inderdaad een paradijs is. Maar het droomleven dat zij daar leiden, blijkt uiteindelijk bedrog te zijn.

Leonardo DiCaprio

The Beach is een verfilming van het gelijknamige boek van Alex Garland. Dat boek is een heuse klassieker onder backpackers. Met Trainspotting-regisseur Danny Boyle aan het roer en Leo in de hoofdrol leek de film ook een kaskraker te zullen worden.

Dat viel tegen: The Beach kreeg matige recensies en DiCaprio een nominatie voor een Razzie voor slechtste acteur.

In 2017 vertelde regisseur Danny Boyle aan bioscooppubliek in Philadelphia dat hij al tijdens het filmen merkte dat hij een hekel had aan alle personages.

Meer over