The Blue Lagoon

Brooke Shields strandt op een onbewoond eiland in The Blue Lagoon

NET 5 - vrijdag 30 juni om 20:30

© Polsat/AGENTUR: CINETEXT Bild- und Text
Twee kinderen stranden op een onbewoond eiland. Als ze beginnen te puberen, slaan de hormonen met volle kracht toe.

Richard is nog maar een kind als hij met zijn vader per schip naar San Francisco reist. Zijn oom en zijn nicht Emmeline varen ook mee.

The Blue Lagoon

Onderweg lijden ze schipbreuk. In een klein reddingsbootje spoelen Emmeline, Richard en scheepskok Paddy (Leo McKern) aan op een onbewoond tropisch eiland.

Al een paar maanden later overlijdt Paddy. Gelukkig heeft hij de kinderen in de tussentijd voor zichzelf leren zorgen.

In de jaren daarna leiden Richard en Emmeline in The Blue Lagoon een zorgeloos leventje in hun paradijsje. Maar kleine kinderen worden groot.

Als ze beginnen te puberen gieren de hormonen Emmeline (Brooke Shields) en Richard (Christopher Adkins) door het lijf. Zo ontdekken ze niet alleen het eiland, maar ook elkaar. En de liefde natuurlijk.

Brooke Shields

Tijdens de opnames van The Blue Lagoon was Brooke Shields pas veertien jaar oud. Voor de naaktscènes van Emmeline gebruikte regisseur Randal Kleiser dan ook een body double.

Bij een ongeluk op de set brak die body double haar rug. Gelukkig had een dolfijnentrainster die aan de film meewerkte dezelfde lichaamsbouw als Shields.

Omdat ze er geen problemen mee had om naakt in beeld te verschijnen, werd zij Shields' nieuwe dubbelgangster.

Leguaan

Toen wetenschapper John Gibbons The Blue Lagoon zat te kijken, viel hem iets op. De leguanen die in de film te zijn, waren volgens hem een nog onontdekte soort.

Hij reisde naar het afgelegen eiland in Fiji waar de opnames hadden plaatsgevonden om het reptiel te onderzoeken. Het bleek inderdaad om een nieuwe leguaan te gaan.

Gibbons noemde het dier de gekamde fijileguaan.

 

Meer over