The Cabin in the Woods

Vakantie vieren in The Cabin in the Woods is toch niet zo'n goed idee

RTL 7 - maandag 9 mei om 22:32

© http://www.universumfilm.de/rechtliches/nutzungsbedingungen.html
Vakantie vieren met je vrienden doe je natuurlijk in een blokhut in een afgelegen bos, althans dat denken de studenten in The Cabin in the Woods. Wat begint als een leuk weekend, loopt al snel uit op een enorm bloedbad.

Het is zo'n beetje het horrorcliché aller horrorclichés: een groep mooie jonge mensen brengt een weekend door in een verlaten blokhut in een donker bos.

The Cabin in the Woods

In The Cabin in the Woods is dat precies wat vrienden Dana, Holden, Marty, Jules en Curt (Chris Hemsworth) gaan doen. Beetje hangen, beetje drinken, beetje blowen, beetje feesten.

Klinkt als een ideale vakantie, maar het loopt anders. In de kelder van de hut stuiten de vrienden op een oud dagboek.

In dat dagboek staan gruwelijke gebeurtenissen beschreven die zich in de hut hebben afgespeeld. Wacht het vijftal hetzelfde lot?

Verrassend

The Cabin in the Woods is en blijft een horrorfilm. Het is dan ook niet gek dat het antwoord op de vraag hierboven een volmondig 'ja' is.

De manier waarop de jongeren in deze film aan hun einde komen is wel even een tikje origineler en verrassender dan in de meeste horrorfilms.

De makers van The Cabin in the Woods zijn duidelijk kenners van het horrorgenre. Ze kennen de clichés op hun duimpje en gebruiken die op een manier die je nog niet eerder gezien hebt.

Chris Hemsworth

Het was na de opnames in 2009 nog even spannend of The Cabin in the Woods überhaupt ooit uit zou komen: in 2010 ging productiemaatschappij MGM failliet. 

Pas toen Chris Hemsworth dankzij Thor en The Avengers uitgroeide tot een ster, verscheen de film alsnog.

Meer over