The Chronicles of Narnia: The Voyage of The Dawn Treader

Eigenaardige zoektocht in The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

NET 5 - zondag 21 mei om 22:16

© http://info.sky.de/
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader is de derde film uit de Narnia-reeks. Aan het einde van het tweede deel leek erop dat al het kwaad was verdreven, maar schijn bedriegt.

Lucy Pevensie (Georgie Henley) en Edmund Pevensie (Skandar Keynes) verblijven bij hun vervelende neefje Eustace Scrubb (Will Poulter). Hier hebben Lucy en Edmund het niet echt naar hun zin. Ze zouden graag bij hun oudere broer en zus willen wonen, maar dat is niet mogelijk. Dan gebeurt er iets eigenaardigs.

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

In het huis van Eustace hangt een schilderij. Op een dag begint dit te bewegen. Voordat de kinderen het weten, slokt het schilderij ze op. Ze belanden midden op zee in Narnia.

Op zee redt de nieuwe koning Caspian (Ben Barnes) hen. Hem kennen ze nog van hun avonturen uit de vorige film. Hij vertelt de kinderen dat er kwaad op de loer ligt.

Om te voorkomen dat dit kwaad toeslaat, moeten ze in The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader zeven zwaarden verzamelen en samenbrengen. Lukt het hen om deze op tijd bij elkaar te brengen?

Productieperikelen

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader liet een tijdje op zich wachten. De eerste 3D-film uit de Narnia-reeks had een andere regisseur dan de eerste twee delen. Michael Apted nam de regiestoel over van Andrew Adamson. Daarnaast kreeg de film ook een andere distributeur. 

Omdat de opbrengsten van de eerste twee films tegenvielen, trok productiemaatschappij Disney zich voor het derde deel terug. 20th Century Fox sprong in het gat en zo kwam deel drie er toch.

Meer over