The Conjuring 2

Het paranormale gegriezel gaat door in The Conjuring 2

Veronica - zaterdag 16 oktober om 20:00

In dit vervolg op The Conjuring gaan twee paranormaal onderzoekers naar Londen. Daar is allerhande bovennatuurlijks aan de hand.

Londen, eind jaren 70. Alleenstaande moeder Peggy moet in haar eentje haar vier kinderen op zien te voeden.

The Conjuring 2

Dat is behoorlijk ingewikkeld: Peggy (Frances O'Connor) heeft moeite de touwtjes aan elkaar te knopen. Dan begint dochter Janet (Madison Wolfe) zich in The Conjuring 2 ook nog vreemd te gedragen.Het lijkt eerst nog redelijk onschuldig: Janet begint te slaapwandelen. Dan beweert ze ineens dat ze tijdens het slaapwandelen gesprekken voert met de geest van een oude man. Peggy gelooft haar dochter eerst niet. Tot er vreemde dingen beginnen te gebeuren.

Ten einde raad vraagt Peggy Lorraine Warren (Vera Farmiga) en haar man Ed (Patrick Wilson) om hulp. De paranormaal onderzoekers stappen meteen op het vliegtuig naar Londen. Daar gaan ze samen met twee Britse collega's op onderzoek uit. Is Janet echt bezeten door een demon of is het maar een hoax?

Vera Farmiga

The Conjuring 2 is bij vlagen doodeng. Hoofdrolspeelster Vera Farmiga schreeuwt dan ook wat af in de film.

Dat was hard werken: sommige scènes moesten wel vijftig keer over. En iedere keer moest ze weer schreeuwen. Door al dat gegil kreeg Farmiga last van een opgezwollen lymfeklier. Tijdens de promotour voor de film had ze daarmee nog te kampen.

Meer over