The Dark Tower

Idris Elba beschermt het universum

Veronica - zaterdag 12 september om 20:00

© http://photo.orf.at/ (orf1)
Hoe prop je acht boeken – bij elkaar ruim vierduizend pagina's – in één film? Regisseur Nikolaj Arcel flikt het met deze Stephen King-verfilming.

Stephen King is de bekendste thrillerschrijver van de afgelopen decennia. Al sinds de jaren 70 produceert hij de ene na de andere bestseller.

Stephen King

Veel van zijn werk is verfilmd. En dat levert vaak klassiekers op. Van horrorfilms als The ShiningCarrie en It tot prachtige drama's als The Shawshank Redemption en The Green Mile.

Nu voegt regisseur Nikolaj Arcel daar met The Dark Tower weer een film aan toe. En wat voor een: Arcel verfilmt met The Dark Tower de gelijknamige boekenserie van King.

Die serie beslaat maar liefst acht boeken, bij elkaar goed voor zo'n vierduizend pagina's. Dat hij die in één film krijgt is al een prestatie op zich.

The Dark Tower

Maar waar gaat The Dark Tower dan over? Dat is wat ingewikkeld om uit te leggen.

Het komt erop neer dat de elfjarige Jake (Tom Taylor) visioenen heeft van een wrede in zwart geklede man. Die man wil de Donkere Toren vernietigen en zo de orde in het universum vernietigen.

Die visioenen brengen Jake naar een andere wereld. Daar probeert hij samen met revolverheld Roland (Idris Elba) de Donkere Toren te beschermen.

Vervolg

Stephen King hoopt nog steeds op een vervolg op The Dark Tower. Of dat een film gaat worden is nog maar de vraag. 

In 2018 kocht Amazon de rechten om een serie van The Dark Tower te maken. Grote kans dat het verhaal dus in serievorm verdergaat.

Meer over