The Earthshot Prize: Repairing our planet

Prijswinnende milieu-ideeën

Discovery - zondag 7 november om 22:30

© 5
Prins William en sir David Attenborough initieerden een milieuprijs, bestemd voor wie baanbrekende oplossingen heeft voor het klimaatprobleem. Discovery zendt aan de hand hiervan vijf natuurdocumentaires uit.

Prins William, oprichter van de Earthshot Prize, heeft voor deze bijzondere docuserie de handen ineen geslagen met 'de man met de mooie stem' Sir David Attenborough, een lid van zijn Earthshot Prize Council. De twee heren onderzoeken hierin hoe we de natuur de komende jaren het beste kunnen beschermen en herstellen. En belangrijker nog: ze tonen ook waarom dat zo belangrijk is.

Prins William

Elke aflevering van The Earthshot Prize: Repairing Our Planet onderzoekt toont een van de genomineerde 'Eartshots', waarbij prins William en Sir David Attenborough de uitdagingen laten zien waarmee ze worden geconfronteerd en de verhalen vertellen van inspirerende mensen van over de hele wereld. Dit jaar zijn er nog vijf finalisten in de race, waaronder een 14-jarige uitvinder die werkt aan het terugdringen van luchtvervuiling in India. 

Meer over