The Fast and the Furious

Racen met Vin Diesel en Paul Walker

Veronica - dinsdag 23 maart om 20:30

© Turner
In The Fast and the Furious moet Brian O’Conner (Paul Walker) infiltreren in de bende van Dominic Toretto (Vin Diesel). Na enige tijd komt de undercover-FBI-agent voor een lastig dilemma te staan.

Er vinden de laatste tijd behoorlijk wat overvallen plaats waarbij de daders er in snelle muscle cars vandoor gaan. De FBI denkt dat de racebende van Dominic Toretto (Vin Diesel) achter die overvallen zit.

The Fast and the Furious

In de spectaculaire racefilm The Fast and the Furious gaat FBI-agent Brian O'Conner (Paul Walker) daarom undercover in de wereld van de illegale straatraces. Zo kan hij in contact komen met Toretto en zijn maten en langzaam maar zeker hun vertrouwen winnen.

Die missie wordt wel een tikkie moeilijker als Brian verliefd wordt op Toretto's zus Mia (Jordana Brewster). Zo ingewikkeld zelfs dat hij moet kiezen: geeft hij zijn dekmantel op om Toretto op te pakken of blijft hij in zijn rol en staat hij zijn nieuwe vrienden bij?

Vin Diesel

Je zou denken dat de acteurs in een film over straatraces allemaal wel kunnen autorijden. Niet dus: voor de opnames van The Fast and the Furious begonnen hadden Jordana Brewster en Michelle Rodriguez (die het liefje van Dominic speelt) niet eens een rijbewijs.

Ook lekker veilig: de Mazda RX-7 van Dominic Toretto had oorspronkelijk een veiligheidskooi. De filmmakers moesten die veiligheidsmaatregel uit de auto slopen omdat Vin Diesel er anders niet in zou passen.

Meer over